måndag 8 oktober 2012


Fogass tipsar…
sSs


Bahamas – Barchords
2012



Bahamas eller Afie Jurvanen som han egentligen heter, är en kanadensisk musiker som hittills släppt två album. Här på sitt andra album med titeln "Barchords" visar han väl upp en sida som mer låter som om han kom från det soliga Kalifornien med ett skönt lo-fi gung som hämtat från en solnedgång där snarare än från de vindpinade stäpperna utanför Toronto.

Han är en skarpsinnig elev av croonerskolan, med en soulinspirerad stämma, bitterljuva texter och upplyftande melodier som från en akustisk dröm. Öppninsspåret "Lost in the Light" tar med dig på en skön avslappnande tripp, en i mitt tycke perfekt öppning på denna ljuva skiva. En sval, lättsam bris blåser över hela produktionen men utan att få dig att tappa intresset.

Det som skulle kunna störa är att mannen nästan låter som en tvilling till M. Ward, sättet att sjunga,  fraseringarna och även många gånger gunget i låtarna också. Som ett stort fan av M. Ward och denne mans musik skulle väl undertecknad kanske störa sig extra på detta....men så blir aldrig fallet för detta är bra, riktigt bra och det är svårt för mig att hitta något att klaga på....så därför låter jag bli. 

För att understryka det hela, så har ju herr Ward också släppt ett nytt album i år. Tvingades jag välja endast ett av dessa så skulle mitt val falla på Bahamas denna gång.







LÄNK: Bahamas – Barchords

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar