onsdag 7 november 2012


    Back In The Days - 1969 Vol.5
Vad hände mer under 1969 i musikvärlden än Woodstock och Altamont festivalerna vill man ju kanske veta? Ja här nedan har vi några exempel innan vi lutar oss tillbaks i finfåtöljen denna lillördag med ...varför inte en god Single Malt Whisky (26 årig Glenesk i mitt fall) ...och lyssnar på del 5 i serien.

Led Zeppelin släppte både sitt självbetitlade album samt "LZ II" under året.

The Beatles lirar för sista gången offentligt, på taket av Apple's byggnad i London. Föreställningen, som filmades för "Let It Be" filmen, stoppades tidigt av polisen efter grannar klagat över oljudet.

En kvinna vid namn Vickie Jones blir arresterad för att falskt ha framträtt som Aretha Franklin vid en konsert. Jones personifiering av Aretha var så övertygande att ingen i publiken begärde återbetalning.

Johnny Cash och Bob Dylan spelade in flera olika sessioner tillsammans i Nashville. Endast en låt, "Girl From The North Country", kom att släppas från dessa sessioner.

Paul McCartney gifter sig med Linda Eastman i London & John Lennon gifter sig med Yoko Ono i Gibraltar.

Sly & The Family Stone släpper sitt album "Stand!", som kom att bli ett av de mest sålda albumen det decenniet och gjorde bandet till en av de mest populära akterna inom rock och funk/soulmusiken.

The Turtles uppträder i Vita Huset där sångaren Mark Volman faller av scenen fem gånger!

Brian Jones hittas död i poolen i sitt hem i Sussex, England, nästan en månad efter att ha tvingats lämna The Rolling Stones.

The Rolling Stones kör en gratis konsert i Hyde Park, London, som en hyllning till Brian Jones, det är också bandets första konsert med gitarristen Mick Taylor. Uppskattningsvis ses konserten av mellan 250.000 till 400.000 personer.

Deep Purple och Royal Philharmonic Orchestra utför en Konsert på Royal Albert Hall i London, i det första genomarbetade samarbetet mellan ett rockband och en  filharmonisk orkester.

...nej nu har whiskyn och musiken väntat länge nog ...nu lyssnar vi och njuter. Back In The Days - 1969 Vol.5










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar